اپلای کارشناسی آمریکا سال 2022

اپلای کارشناسی آمریکا سال 2022

موضوعات مهم این مقاله

بیشترین جمعیت دانشجوهای بین‌الملل در کشور آمریکا قرار داره، به‌طوری که بیش از یک میلیون دانشجوی خارجی در این کشور در حال تحصیل هستن و این تنها به دلیل دانشگاه‌های فوق‌العاده باکیفیت این کشور به‌شمار میره. از بین این جمعیت تقریبا پنج درصد اون‌ها برای تحصیلات در مقطع تکمیلی به آمریکا مهاجرت می‌کنن و این تعداد هر ساله در حال افزایشه.

تصمیم برای اپلای کارشناسی آمریکا یک تصمیم چالش‌برانگیز و در عین حال عالی به‌شمار میره، چرا که با عملی شدن این تصمیم بدون تردید آینده متفاوتی برای خودتون رقم می‌زنین. حالا اگر به‌دنبال این هستین که بدونین باید چه پروسه‌ای و برای اپلای کارشناسی آمریکا طی کنین و به چه مدارکی نیاز دارین، فقط کافیه تا انتهای مطلب همراه کاکتوس ویزا باشین.

همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مقطع کارشناسی در آمریکا، کافیه مطلب تحصیل لیسانس در آمریکا و مطالعه کنین.

اپلای لیسانس آمریکا

مدارک لازم برای اپلای کارشناسی آمریکا

بدون شک برای شروع روند اپلای لیسانس در آمریکا، باید بدونین که ابتدا باید با در دست داشتن چه مدارکی برای شروع این مسیر اقدام کنین. از جمله اصلی‌ترین و مهم‌ترین مدارک لازم، مدرک زبان و آزمون علمی است که در ادامه بیشتر در این خصوص توضیح میدیم.

مدرک زبان و آزمون علمی

مدرک زبان و آزمون علمی از جمله مهم‌ترین مدارک در پروسه اپلای کارشناسی آمریکا به‌شمار میره. مدارک آزمون زبان آیلتس، تافل و دولینگو برای دانشگاه‌های آمریکا قابل قبوله، اما اگر تنها قراره مدارک تحصیلی و برای کشور آمریکا تهیه کنین، آزمون تافل بهتره.

مدرک آزمون آیلتس با نمره 7، تافل با نمره 100 و دولینگو با نمره 120 قابل قبوله. همون‌طور که می‌دونین دولینگو یک آزمون نسبتا جدید هست که به صورت آنلاین برگزار میشه و قیمت این آزمون تقریبا یک چهارم قیمت آزمون‌های آیلتس و تافل، سوالات این آزمون به طوری طراحی میشه که با جواب درست به هر سوال، سوال بعدی سخت‌تر میشه.

مدرک آزمون‌های علمی SAT و AST نیز برای پروسه اپلای لیسانس آمریکا لازمه و این دو آزمون خیلی شبیه به همه و فرقی نمیکنه برای کدوم آزمون ثبت‌نام می‌کنین، اما معمولا بیشتر متقاضیان در آزمون SAT شرکت می‌کنن. آزمون علمی SAT دو بخش داره، یک بخش سوالات به سوال ریاضی اختصاص پیدا میکنه و بخش دیگر، سوالات انگلیسی داره. سوالات بخش ریاضی این آزمون، برای بچه‌های ایرانی که رشته تجربی یا ریاضی هستن، خیلی آسونه و با یک مرور ساده جزوه‌های دبیرستان میشه نمره قابل قبولی از این قسمت کسب کرد.

اما بخش چالش‌برانگیز این آزمون به سوالات زبان برمی‌گرده، اما چون متقاضیان اپلای کارشناسی آمریکا برای آزمون‌های آیلتس یا تافل شرکت کردن، معمولا از سوالات این بخش از آزمون به‌خوبی برمیاین. اما به‌هر حال با آمادگی اختصاصی برای این آزمون می‌تونین با خیال راحت نمره قبولی و دریافت کنین.

آزمون SAT از 1600 نمره تشکیل شده که 800 نمره این آزمون مخصوص بخش ریاضی و 800 نمره دیگر مخصوص بخش زبان است. دقت داشته باشین این آزمون مانند آیلتس و تافل نمره قبولی نداره، اما بدون شک با بیشتر بودن نمره، می‌تونین رزومه بهتری از خودتون ارائه بدین. نمرات بالای این آزمون 1400 و 1500 هست.

از اون جایی که این آزمون در ایران برگزار نمیشه و باید به کشورهای همسایه مسافرت کنین، سعی کنین وقتی آمادگی کامل داشتین برای شرکت در این آزمون اقدام کنین تا دیگه مجبور نباشین در کنار هزینه شرکت در آزمون، هزینه خرید بلیط و اقامت در هتل و نیز دوباره بپردازین.

مدارک تحصیلی

از دیگر مدارک مهم برای اپلای کارشناسی آمریکا، مدارک تحصیلی متقاضی است. افرادی که قصد دارن برای مقطع لیسانس به آمریکا مهاجرت کنن، باید مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی نظام قدیم یا دیپلم نظام جدید و به همراه ریز نمرات ارائه بدن.

همچنین دقت داشته باشین برای اپلای در مقطع لیسانس به آمریکا باید مدرکی مبتنی بر این که از متوسطه اول فارغ‌التحصیل شدین و نیز ارائه بدین، در حقیقت کارنامه نهم متقاضی لازمه. فقط لازمه که مدارک تحصیلی و ترجمه رسمی کنین و دیگه نیازی به تبدیل نمره نیست، چون خیلی از متقاضی‌ها این تصور و دارن که باید معدل و نمرات و به سیستم نمره‌دهی آمریکا تبدیل کنن، در صورتی که نیازی نیست.

مدارک لازم برای اپلای کارشناسی آمریکا

رزومه

در جمع‌آوری مدارک لازم برای اپلای کارشناسی آمریکا، آپلود رزومه اجباری نیست، اما اگر برای دریافت فرصت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا مصمم هستین و حتی به‌دنبال اخذ فاند برای تامین بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی هستین، به‌هیچ عنوان از تهیه رزومه غافل نشین، چون در صورت نبود رزومه در بخش مدارک اپلای، احتمال گرفتن پذیرش و به مراتب کاهش میدین.

حالا رزومه‌ای که تهیه کنین، دو بخش داره، یک بخش از رزومه مربوط به فعالیت‌های آکادمیک و دیگری مربوط به فعالیت‌های غیر آکادمیک هست. فعالیت‌های آکادمیک میتونه مدرک شرکت در مسابقه‌های علمی، قبولی المپیادها، شرکت در دوره‌های مختلف علمی و حتی مقاله و پروژه تحصیلی و شامل بشه.

از فعالیت‌های غیر آکادمیک، میشه به مدرک کار، کارآموزی، فعالیت ورزشی، فعالیت هنری و موسیقی اشاره کرد. دقت داشته باشین حتی متقاضی‌های زیادی بودن که تونستن به‌دلیل توانایی در یک فعالیت ورزشی مثل تکواندو و غیره فاند دریافت کنن، بنابراین اگر هنوز در حال تحصیل در مقطع دبیرستان هستین و برنامه دارین که برای اپلای کارشناسی آمریکا اقدام کنین، حتما روی تکمیل بخش فعالیت‌های غیر آکادمیک رزومه کار کنین.

توصیه‌نامه

اگر از پروسه اپلای تحصیلی برای کشورهای دیگه اطلاعات داشته باشین، حتما می‌دونین که برای مقطع کارشناسی از متقاضی توصیه‌نامه نمیخان، اما آمریکا شرایطش متفاوته و شما به دو توصیه‌نامه نیاز دارین که باید از دو تا از معلم‌های مدرسه از طریق ایمیل درخواست کنین که این کار و انجام بدن. بهتره یکی از معلم‌ها از دروس اختصاصی و دیگری از دروس عمومی انتخاب بشه.

حالا در ادامه در بخش پروسه اپلای کارشناسی آمریکا در مورد روند ارسال و تکمیل توصیه‌نامه توضیحات مفیدی ارائه میدیم، اما در حالت کلی به این صورته که باید به سوالات فرم پاسخ بدن و در نهایت یک توصیه‌نامه به زبان انگلیسی در سایت آپلود کنن.

در نهایت باز هم تاکید می‌کنیم که در بخش جمع‌آوری مدارک لازم برای اپلای تحصیلی آمریکا، تنها دو مدرک آزمون زبان و SAT از اهمیت بالایی برخورداره و اگر بتونین نمرات بالایی در این آزمون‌ها کسب کنین، فرصت اخذ پذیرش تحصیلی و به مراتب افزایش میدین.

پروسه اپلای کارشناسی آمریکا

پروسه مهاجرت تحصیلی بدون شک پیچیدگی‌های خاص خودش و داره، اما این پیچیدگی برای کشور آمریکا به مراتب بیشتره، چرا که به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی، متقاضیان مهاجرت تحصیلی آمریکا سردرگم میشن. اما برای رهایی از سردرگمی در کنار کمک گرفتن از اطلاعات این بخش می‌تونین از طریق فرم ارتباط با ما با مشاوران کاکتوس ویزا در تماس باشین و سوالات خودتون و در یک جلسه مشاوره رایگان از اون‌ها بپرسین.

حالا بعد از جمع‌آوری مدارک لازم برای اپلای تحصیلی به آمریکا، به این بخش رسیدیم که باید چگونه و از طریق چه سایتی برای اپلای تحصیلی اقدام کنیم. دو سایت وجود داره به‌نام‌های Coalition for College و  Common App که از نظر محتوا خیلی به یکدیگر شباهت دارن و فرقی نمی‌کنه که قصد دارین از طریق چه سایتی برای اپلای اقدام کنین، اما بیشتر متقاضیان از سایت Common App اقدام می‌کنن.

به این مورد دقت داشته باشین که Common App محدویت تعداد دانشگاه داره، به این صورت که تنها از طریق این سایت می‌تونین برای 20 دانشگاه اقدام کنین و اگر به‌دنبال ثبت درخواست برای تعداد دانشگاه‌های بیشتری هستین، بهتره از طریق Coalition for College اقدام کنین.

پروسه اپلای کارشناسی آمریکا

برای استفاده از این سایت‌ها برای اپلای کارشناسی آمریکا کافیه که بعد از ورود به سایت اکانت بسازین و بعد از ساخت اکانت یک سری فرم‌ها وجود داره که باید اون‌ها رو تکمیل کنین، فرم‌ها خیلی پیچیده نیستن یک سری اطلاعات در خصوص تحصیلات، خانواده و غیره در این فرم‌ها وجود داره که باید تکمیل بشن.

سپس باید در این بخش در مورد فعالیت‌های آکادمیک و غیر آکادمیک صحبت کنین که در واقع همون رزومه شما میشه، البته به این مورد دقت داشته باشین که تنها در این بخش می‌تونین تعداد محدودی از فعالیت‌ها رو وارد کنین و این رزومه اصلی شما نیست، بلکه در بخش‌های بعدی یک قسمت وجود داره که بتونین آپلود کامل روزمه رو انجام بدین.

بعد از این بخش، میرسین به قسمت دیگه که باید نمرات و وارد کنین، یعنی در واقع این صفحه به صورتی هست که نام درس‌ها وجود داره و بخشی وجود داره که می‌تونین نمرات هر درس و وارد کنین، حالا این فرم برای بعضی از دانشگاه‌ها لازمه و برای بعضی دیگر خیر، در حالت کلی بهتره که این فرم و تکمیل کنین.

بعد از وارد کردن نمرات، میرسین به بخش دیگه به نام SA که میشه گفت یجورایی شبیه انگیزه‌نامه است، سوالات اصلی این بخش بیشتر در مورد چالش و مشکلاتی هست که در زندگی خودتون داشتین و باید بگین چجوری با وجود مشکلات به زندگی خودتون هدف دادین، مطالب این چنینی و معمولا از شما زیاد میخان، بنابراین به نوشتن فرم‌های این چنینی در پروسه اپلای کارشناسی آمریکا عادت کنین.

تکمیل فرم‌ها در این بخش تموم میشن و حالا باید دانشگاه‌های مدنظر و خودتون در بخش مربوطه وارد کنین، برای انتخاب دانشگاه‌های هدف در آمریکا در ادامه بیشتر توضیح میدیم. فقط این مورد و مدنظر قرار بدین که تمام دانشگاه‌ها در این سایت وجود ندارن و برای اپلای کارشناسی آمریکا برای بعضی از دانشگاه‌ها باید فقط از طریق سایت اصلی دانشگاه اقدام کنین، برای مثال برای اپلای تحصیلی دانشگاه MIT آمریکا فقط می‌تونین از طریق سایت اصلی دانشگاه درخواست ارسال کنین.

در بالاتر در بخش توصیه‌نامه که یکی از مدارک لازم برای اپلای تحصیلی آمریکا بود، اشاره کردیم که بخشی وجود داره که باید از دو معلم دعوت کنین، حالا در سایت باید ایمیل اساتید و وارد کنین، تا براشون یک لینک فرستاده بشه و بعد باید یک اکانت بسازن و فرم‌های مربوط و تکمیل کنن و در نهایت توصیه‌نامه‌ای که به زبان انگلیسی نوشتن و در بخش مربوطه آپلود کنن.

از طرفی برای این که نمرات به صورت رسمی در سایت ثبت بشه باید از یک معاون یا مشاوره مدرسه درخواست کنین تا با ساخت اکانت در سایت و تکمیل فرم‌ها که مربوط به اطلاعات کلاس‌ها، رنکینگ دانش‌آموز و غیره هست، این کار و انجام بده. همچنین سطح‌بندی نمرات اهمیت داره برای مثال از 16-20 سطح A و 14-16 سطح B و به همین منوال، در آخر باید کارنامه‌های متقاضی اپلای کارشناسی آمریکا نیز اپلود بشه تا رسمی به حساب بیاد.

در نهایت اگر همه اطلاعات درسته و همه بخش‌های فرم‌های مربوط و به درستی تکمیل کردین، می‌تونین اطلاعات و ثبت کنین. بعد از سابمیت اطلاعات، بعد از چند روز براتون یک ایمیل میاد با این مضمون که اطلاعات شما ثبت شد و یک نام کاربری و رمز عبور برای استفاده از پورتال دانشگاه براتون فرستاده میشه. به این صورت که اگر شما 20 دانشگاه و در بخش مربوطه وارد کردین از طرف هر کدوم یک ایمیل دریافت میکنین و نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سایت دانشگاه براتون ایمیل میشه. بعد باید از طریق پسوورد و نام کاربری وارد سایت دانشگاه بشین و مدارک لازم و آپلود کنین.

انتخاب دانشگاه‌های هدف در آمریکا

در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم که برای اپلای کارشناسی آمریکا باید در یک بخش دانشگاه‌ها هدف خودتون و انتخاب کنین، از این رو در این بخش از مطلب به شما آموزش میدیم که نحوه پیدا کردن دانشگاه‌های مناسب برای اپلای در آمریکا چجوریه.

کافیه تو گوگل سرچ کنین  US News یا روی لینک www.usnews.com کلیک کنین، بعد از ورود به سایت، وارد تب Education میشین و سپس تب Grad School و انتخاب می‌کنین. در این بخش می‌تونین تمام دوره‌های تحصیلی در آمریکا و مشاهده کنین و حتی می‌تونین فقط رشته مدنظر خودتون و انتخاب کنین تا دوره‌های مرتبط با اون به نمایش دربیاد.

برای مثال شما در بخش اول از بین دوره‌ها، مهندسی یا Engineering و انتخاب میکنین، بعد همه دوره‌های مهندسی برای شما به نمایش درمیاد، حالا باز هم می‌تونین فیلتر کنین و برای مثال فقط دوره‌های و دانشگاه‌های مربوط به مهندسی شیمی و هر شاخه‌ای از مهندسی و انتخاب کنین.

بعد از آوردن نام دانشگاه‌ها، می‌تونین برای دسترسی به اطلاعات بیشتر به سایت هر دانشگاه مراجعه کنین تا بتونین بیشتر با سبک کاری دانشگاه، اهداف، محیط و غیره آشنا یشین. دیگه حالا برای انتخاب دانشگاه‌ها، بستگی به رزومه تحصیلی شما داره که اگر رزومه خیلی قوی دارین، می‌تونین برای دنشگاه‌های برتر اپلای کنین، اما در حالت کلی پیشنهاد میشه که در کنار دانشگاه‌های برتر برای چند تا دانشگاه با سطح متوسط نیز اپلای کنین تا فرصت و از دست ندین.

انتخاب دانشگاه‌های هدف در آمریکا

سخن نهایی

بنابراین همان‌طور که دیدین، بخش اصلی پروسه اپلای کارشناسی آمریکا به جمع‌آوری و آماده‌سازی مدارک برمی‌گرده و چندین بار در این مطلب اشاره کردیم که نمره مدرک زبان و آزمون SAT برای افزایش شانس پذیرش تحصیلی آمریکا تاثیر بالایی داره، بنابراین تا جایی که می‌تونین برای گرفتن نمره عالی در این آزمون‌ها تلاش کنین.

در نهایت به ددلاین دانشگاه‌های هدف خودتون برای اپلای دقت کنین تا فرصت و از دست ندین، چون باید از چندین ماه قبل برای ترجمه مدارک و ثبت‌نام در آزمون‌های مختلف اقدام کنین، در غیر این صورت حداقل یک ترم تحصیلی عقب میفتین.

پروسه مهاجرت تحصیلی خیلی روند ساده‌ای نداره و این پروسه برای کشور آمریکا به مراتب پیچیده‌تره، اما اگر به‌دنبال یک راه راحت هستین که در کنار گرفتن پذیرش از دانشگاه‌ها، بورسیه و فاند  نیزدریافت کنین و از طرفی ویزای تحصیلی آمریکا و اخذ کنین، فقط کافیه از خدمات کاکتوس ویزا استفاده کنین و به رویای تحصیل در دانشگاه‌های برتر آمریکا دست پیدا کنین.