اپلای کارشناسی ارشد کانادا سال 2022

موضوعات مهم این مقاله

امروزه دانشجویان بین‌الملل زیادی به‌دنبال اپلای کارشناسی ارشد کانادا هستن تا بتونن یک تجربه عالی از طول دوران تحصیل به‌دست بیارن. از طرفی تعداد دانشجویانی که برای مقطع ارشد و دکتری برای تحصیل در کانادا اقدام می‌کنن به‌مراتب بیشتر از مقطع لیسانس است، چرا که فرصت اخذ بورسیه و کمک هزینه‌های تحصیلی در مقطع تحصیلات تکمیلی بسیار بیشتره.

با تحصیل در مقطع ارشد در دانشگاه‌های مطرح کانادا می‌تونین در کنار بهره‌گیری از دانش اساتید برجسته در دنیا به امکانات پیشرفته و به‌روز دسترسی داشته باشین و بعد از فارغ‌التحصیلی به‌دلیل روزمه عالی فرصت کار در شرکت‌های مشهور دنیا و به‌دست بیارین. پس قطعا ارزش داره که برای پروسه اپلای کارشناسی ارشد کانادا وقت بزارین و شرایطتون و در آینده به‌کل تغییر بدین.

در این مطلب ما تصمیم داریم در خصوص پروسه اپلای در مقطع فوق لیسانس کانادا اطلاعات مفیدی در اختیارتون قرار بدیم تا بتونین با خیال راحت مسیر چالش‌برانگیز و شیرین اپلای و طی کنین. بنابراین تا انتها همراه کاکتوس باشین. بهتون توصیه می‌کنیم حتما مطلب تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا و مطالعه کنین، چرا که در خصوص هزینه‌ دانشگاه‌ها، بورسیه‌ها، دانشگاه‌های برتر و امکان کار در حین و بعد از تحصیل اطلاعات مفید و کاربردی در اختیارتون قرار دادیم. اپلای کارشناسی ارشد کانادا سال 2022

شرایط اپلای کارشناسی ارشد کانادا

بدون شک برای شروع یک مسیر ابتدا باید بدونیم باید چه مدارکی و آماده کنیم و اصلا برای تحصیل در مقطع ارشد در کانادا باید چه شرایطی داشته باشیم. مدارکی که لازمه در اختیار داشته باشیم شامل موارد زیر است:

  • مدرک و ریزنمرات مقاطع تحصیلی قبلی
  • رزومه (CV)
  • مقاله
  • نمره زبان آیلتس/ تافل
  • انگیزه‌نامه (SOP)
  • توصیه نامه (Letter of Recommendation)

البته دقت داشته باشین برای اطلاع دقیق از مدارک مورد نیاز برای اپلای باید از طریق وب سایت اصلی هر دانشگاه اقدام کنین، چون امکان داره برای بعضی از رشته‌های مدارک اضافه‌تری نیاز باشه. برای مثال قراره از مدارک تحصیلی لازم برای مقطع ارشد در رشته مهندسی در دانشگاه تورنتو اطلاع پیدا کنین، کافیه عبارت university of Toronto engineering admission requirements و در اینترنت جستجو کنین و مدارک لازم برای رشته مهندسی و ببینین.

بیشتر دانشگاه‌ها برای پذیرش متقاضیان در مقطع ارشد حداقل GPA (میانگین معدل) در نظر می‌گیرن و به متقاضیان با میانگین معدل 3 از 4 پذیرش میدن. دقت داشته باشین باید میانگین دیپلم و کارشناسی و طبق سیستم GPA کانادا حساب کنین. همچنین طبق رشته‌ای که برای اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای کارشناسی ارشد کانادا انتخاب می‌کنین شاید لازم باشه که مدرک GMAT یا GRE ارائه بدین.

آزمون‌های موردنیاز برای اپلای فوق لیسانس کانادا

پروسه اپلای تحصیلی برای مقطع ارشد در کانادا

به‌طور کلی پروسه اپلای تحصیلی در مقطع تحصیلات تکمیلی برای کانادا با مقطع لیسانس متفاوته. همچنین مراحلی که در ادامه بیان می‌کنیم برای رشته‌های علوم پایه و مهندسی صدق میکنه، اما امکان داره برای رشته‌های مدیریتی و پزشکی تفاوت‌هایی وجود داشته باشه.

به‌هر حال، شما تصمیم دارین که برای تحصیل در مقطع ارشد برای کانادا اقدام کنین، به‌عنوان اولین نکته بهتره ابتدا شرایطتونو و بررسی کنین و متناسب با شرایط ببینین چه زمانی بهتره برای اپلای اقدام کنین. به‌طور معمول دانشگاه‌های کانادا دو تا ترم پاییز و بهار دارن که بهترین زمان برای اقدام برای اپلای کارشناسی ارشد کانادا ترم پاییزه، چون فرصت اخذ پذیرش تحصیلی و همچنین بورسیه بالاتره. دقت داشته باشین برای اپلای تحصیلی، باید یک سال قبل از زمانی که قصد دارین تحصیل و در کانادا شروع کنین کارهاتونو انجام بدین.

پیدا کردن اساتید دانشگاه

در قدم اول برای اپلای کارشناسی ارشد در کانادا، لازمه که اساتید و پیدا کنین تا بتونین در قدم بعدی بهشون ایمیل بزنین و مکاتبه با اساتید آغاز کنین. با توجه به تعداد کم دانشگاه‌های کانادا، شاید در کل 20 دانشگاه بیشتر در لیست دانشگاه‌های هدف شما قرار نگیره، بنابراین از این بابت نگران نباشین.

برای پیدا کردن اساتید در دانشگاه، دو تا راه دارین. راه اول این‌که می‌تونین وارد وب سایت اصلی دانشگاه بشین و دپارتمان مربوط به رشته خودتون و انتخاب کنین و با کلیک روی Faculty لیست هیئت علمی دانشگاه و مشاهده کنین.

برای راه دوم نیازی به طی کردن مراحل بالا نداره و فقط کافیه برای مثال برای پیدا کردن اساتید دانشگاه تورنتو در رشته مهندسی عبارت University Of Toronto Faculty of Engineering و در اینترنت جستجو کنین.

حالا در این مرحله باید اساتید مدنظر خودتونو انتخاب کنین، دقت داشته باشین انتخاب استاد در این مرحله تنها بر اساس زمینه تحقیقاتی باید انجام بگیره و به موارد حاشیه‌ای مثل سن و مواردی از این قیبل توجه نکنین. حتما در این مرحله یک اکسل تهیه کنین و نام استاد، دانشگاه، ایمیل و زمینه تحقیقاتی و وارد کنین تا در زمانی که قصد دارین ایمیل زدن به اساتید و شروع کنین، خیلی کارتون راحت باشه.

پیدا کردن استاد دانشگاه

ایمیل زدن به اساتید

می‌رسیم به مرحله اصلی از اپلای کارشناسی ارشد کانادا یعنی مکاتبه با اساتید، بهترین زمان برای شروع مکاتبه با اساتید، بازه زمانی مهر تا آذر قبل از سال تحصیلی است که قصد دارین برای کانادا اقدام کنین. دقت داشته باشین وقتی قراره مکاتبه با اساتید و شروع کنین، باید مدارک لازم و در اختیار داشته باشین.

در واقع مکاتبه با اساتید پیش‌نیازهایی لازم داره، از جمله نمره زبان، رزومه و در مواردی GPA. در حقیقت طی ایمیلی که به اساتید می‌زنین باید این موارد و ضمیمه کنین. حتی تو بازه زمانی قبل از مهر که برای آزمون زبان و تهیه رزومه اقدام می‌کنین، بهتره سایت دانشگاه‌های مدنظر و بررسی کنین تا ببینین متناسب با رشته تحصیلی شما در مقطع لیسانس چه دوره‌هایی ارائه میدن و اخذ پذیرش تحصیلی از این دوره‌ها به چه پیش‌نیازها و مدارکی احتیاج داره.

از طرفی برخی از متقاضیان این سوال و میپرسن که میشه بدون ایمیل زدن به اساتید برای مقطع ارشد در کانادا اقدام کرد، در پاسخ باید بهتون بگیم که خیلی سخته و در واقع مکاتبه با اساتید جزو مراحل اپلای برای این مقطع به‌شمار میره. از طرفی اگر به‌دنبال دریافت فاند یا بورسیه هستین باید با اساتید مکاتبه کنین.

ایمیل زدن به استاد

نحوه ایمیل زدن به اساتید برای اپلای کارشناسی ارشد کانادا

یکی از چالش‌های متقاضیان تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی در کانادا همین موضوع، ایمیل زدن به اساتید دانشگاه، چرا که خیلی از بچه‌ها همیشه گله می‌کنن که اساتید جواب ایمیل نمیدن. خیلی طبیعیه که به ایمیل شما پاسخ ندن، چون شما یک متن ایمیل و برای همه استادای تو لیست می‌فرستین و استاد کاملا متوجه میشه که شما وقت زیادی و برای نوشتن ایمیل خاص اون استاد صرف نکردین و اساتید به این‌طور ایمیل‌ها خیلی خیلی کم جواب میدن.

از عنوانی که برای ایمیل انتخاب می‌کنین تا متنی که می‌نویسین در جواب گرفتن از اساتید اثر داره و شما باید به‌نوعی ایمیل و برای اساتید مدنظرتون شخصی‌سازی کنین تا نشون بدین که رزومه استاد و مطالعه کردین و حتی چندتا از مقاله‌هاشونو خوندین.

برای عنوان مقاله می‌تونین یک عبارتی شبیه (زمینه تحقیقاتی استاد)Prospective student interested in  انتخاب کنین. حالا برای متن ایمیل باید چند مورد و در نظر بگیرین، اول این که باید یک مقداری در مقدار خودتون توضیح بدین که در چه رشته‌ای و کجا تحصیل می‌کردین. خیلی لازم نیست طولانی توضیح بدین، چون رزومه کافیه. بیشتر لازمه در خصوص استاد، زمینه تحقیقاتی استاد و حتی ارتباط تحقیق با زمینه تحصیلاتی شما صحبت کنین. همچنین بهتره به این سوال پاسخ بدین که چرا گزینه خوبی برای پیوستن به تیم تحقیقاتی استاد مدنظر هستین.

دقت داشته باشین متن کاملا باید خاص استاد باشه و اگر می‌تونین یک متن ایمیل و به چند استاد بزنین، پس ایمیل خوبی نیست و نمی‌تونین انتظار داشته باشین استاد به ایمیل جواب بده. بهتره بدونین حتی با نوشتن ایمیل‌های باکیفیت، امکان داره باز هم 80 تا 90 درصد ایمیل‌هایی که می‌زنین بدون نتیجه باقی بمونه و این خیلی خیلی طبیعیه و نباید ناامید بشین. حالا جواب اساتید به چند دسته تقسیم میشه، یک سری اساتید که کلا دانشجو نمی‌گیرن، دومین دسته دانشجو می‌گیرن اما فاند ندارن و دسته آخر دانشجو می‌گیرن و فاند دارن.

بدون تردید بسیاری از متقاضیان در پروسه اپلای کارشناسی ارشد کانادا به‌دنبال دسته آخر از اساتید هستن. برخی از اساتید بعد از پاسخ به ایمیل از دانشجو میخان که از طریق اسکایپ یا زوم در مصاحبه شرکت کنن و خیلی مصاحبه پیچیده‌ای نیست فقط کافیه به یک تعدادی از سوال‌ها پاسخ بدین.

همچنین برخی از اساتید به‌این دلیل که روزانه کلی ایمیل دریافت می‌کنن، شاید ایمیلتونو نبینن، بنابراین می‌تونین بعد از گذشت دو هفته از ارسال ایمیل دوباره به استاد ایمیل بزنین، فقط بهتره که تغییراتی در عنوان و متن ایمیل ایجاد کنین.

اپلای برای دانشگاه

حالا در شرایطی که پاسخ مثبت از استاد گرفتین و استاد به شما گفت از طریق دانشگاه اپلای کنین، احتمال زیاد دیگه نظرشون مثبته و شما باید وارد مرحله بعدی اپلای کارشناسی ارشد کانادا بشین. برای اپلای کافیه به وب سایت اصلی هر دانشگاه مراجعه کنین.

در سایت دانشگاه بخشی وجود داره به‌نام Admission Office که با کلیک روی این بخش و انتخاب Apply Online می‌تونین در سایت دانشگاه اکانت بسازین. بعد از ساخت اکانت، آپلود مدارک و پرداخت هزینه اپلیکیشن فی با هزینه تقریبی 100 تا 150 دلار باید منتظر نامه پذیرش تحصیلی باشین تا در وهله بعدی برای ویزای تحصیلی اقدام کنین.

دقت داشته باشین حتی بعد از گرفتن پاسخ ایمیل و اپلای برای دانشگاه، همچنان ارتباط خودتونو با استاد حفظ کنین و حتی سوال بپرسین. برای مثال می‌تونین بعد از این اپلای کردین به استاد بگین که اقدام کردین.

شما می‌تونین تمام کارهای اخذ پذیرش تحصیلی از کشور کانادا، دریافت ویزای تحصیلی و حتی اخذ بورسیه تحصیلی و به کاکتوس بسپرین، چرا که این تیم با دیگر گروه‌های مهاجرته متفاوته و کاملا همراه شما است تا در نهایت بتونین متناسب با رزومه‌ای که در اختیار دارین از دانشگاه پذیرش بگیرین و تحصیل و در دانشگاه‌های رویای خود شروع کنین.

هزینه اپلای کارشناسی ارشد کانادا

بدون شک هزینه اپلای برای هر مقطعی و کشوری هزینه‌بره و قطعا کسی که تصمیم می‌گیره مهاجرت کنه باید در مورد این هزینه‌ها بدونه، چون این‌طوری خیلی بهتر میشه مدیریت کرد.

همون‌طور که در بالاتر گفتیم برای اپلای در مقطع ارشد شما به مدرک زبان آیلتس یا تافل نیاز دارین. البته بعضی از دانشگاه‌ها PTE و دولینگو قبول دارن. راهی برای کاهش هزینه ثبت‌نام در این آزمون‌ها وجود نداره. اگر شما برای کسب نمره لازم در آزمون‌های زبان قرار باشه کلاس شرکت کنین، علاوه بر هزینه ثبت‌نام آزمون باید هزینه شرکت در کلاس و در نظر داشته باشین. حالا اگر می‌تونین با روش خودخوان زبان خوندن و پیش ببرین، پس دیگه نیازی به هزینه کلاس زبان نیست.

در بعضی از شرایط دانشگاه‌های کانادا برای تعدادی رشته خاص ارائه مدرک GRE و GMAT نیز لازمه. حالا برای آزمون‌های GRE، GMAT و تافل باید دانشگاه‌های هدف و انتخاب کنین، چرا که ارسال نتیجه آزمون GRE و تافل برای چهار دانشگاه رایگان و GMAT ارسال ریپورت برای پنج دانشگاه رایگانه، حالا اگر شما از قبل برای انتخاب دانشگاه‌های هدف وقت اختصاص ندین، این جا باید برای ارسال جواب آزمون هزینه مازادی و صرف کنین.

البته هزینه اپلای کارشناسی ارشد کانادا تنها به همین ثبت‌نام آزمون‌ها مربوط نمیشه و هزینه‌های دیگه‌ای مثل ترجمه مدارک، آزادسازی مدرک (در صورت نیاز) و مواردی از این قبیل و باید در نظر داشته باشین.

در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم که برای اپلای دانشگاه کانادا باید هزینه اپلیکیشن فی و در نظر بگیرین، حالا شما قراره برای چند دانشگاه اقدام کنین و قطعا برای بررسی پروندتون در هر یک از دانشگاه‌ها باید مبلغ اپلیکیشن فی و بپردازین. البته دقت داشته باشین در مورد پرداخت اپلیکیشن فی اصلا صرفه‌جویی نکنین و اگر پاسخ مثبت از اساتید گرفتین برای دانشگاه اپلای کنین. از بابت هزینه‌های قبل از اپلای نگران نباشین، چون با دریافت بورسیه و کمک هزینه تحصیلی تمام این هزینه‌ها دوباره بهتون برگردونده میشه.

هزینه اپلای کارشناسی ارشد کانادا

سخن نهایی

بنابراین اگر قصد دارین برای اپلای کارشناسی ارشد کانادا اقدام کنین، بهتره بدونین که باید خیلی با برنامه‌ریزی پیش برین و کاملا طبق زمانبندی عمل کنین، چرا که در واقع شما با یک سال زمان گذاشتن برای آماده‌سازی مدارک مورد نیاز و دیگر شرایط لازم می‌تونین آینده تحصیلی و کاری متفاوتی داشته باشین.

البته قطعا طی کردن صحیح مسیر اپلای تحصیلی به تجربه و تخصص کافی نیاز داره که تیم ویزا کاکتوس به‌دلیل چندین سال سابقه کار در زمینه مهاجرت تحصیلی می‌تونه در این مسیر به شما کمک کنه. بدون تردید در این مسیر سوال‌هایی براتون پیش میاد و گرفتن پاسخ از افراد غیرمتخصص اصلا درست نیست، چرا که امکان داره با پاسخ‌های غلط حتی شما و از مسیر صحیح دور کنن.

پس بهتره همین الان برنامه‌ریزی کنین و اقدامات لازم و برای شروع تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا انجام بدین. با تکمیل رزومه و نمره زبان عالی می‌تونین فرصت تحصیل در دانشگاه‌های کانادا و به‌دست بیارین.