اپلای دکترا آمریکا سال 2022

اپلای دکترا آمریکا

موضوعات مهم این مقاله

تصمیم برای پروسه اپلای دکترا آمریکا، خیلی میتونه تصمیم پیچیده و در عین حال سرنوشت‌سازی باشه، چرا که با کسب این فرصت می‌تونین در بهترین دانشگاه‌های دنیا مشغول به تحصیل بشین و طبیعتا آینده فوق‌العاده‌ای و برای خودتون رقم بزنین.

در روند اپلای برای دکترا در آمریکا خیلی مهمه که ابتدا بدونین تحصیل در این کشور با چه مزیت‌ها و معایبی همراهه و باید چه هزینه‌هایی و برای تحصیل دکترا آمریکا برآورد کنین، برای دریافت این اطلاعات می‌تونین مطلب تحصیل دکترا در آمریکا و مشاهده کنین.

بعد از کسب اطلاعات کلی از تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا و اطمینان از این تصمیم باید برای در مورد روند اپلای اطلاعات به دست بیارین که ما در این مطلب اطلاعات بسیار مفیدی در این زمینه در اختیارتون قرار میدیم، بنابراین تا انتها همراه کاکتوس ویزا باشین.

مراحل اپلای دکترا آمریکا

در حالت کلی بهتره پروسه اپلای دکترا کشور آمریکا در چند مرحله تقسیم‌بندی کنیم و در ادامه در خصوص هر مرحله اطلاعات جزئی‌تر بیان می‌کنیم.

  1. جستجو استاد و پوزیشن دکترا
  2. آماده‌سازی مدارک و شرکت در آزمون‌ها
  3. شروع مکاتبه با دپارتمان دانشگاه از طریق ایمیل
  4. مصاحبه با اساتید از طریق اسکایپ
  5. اخذ پذیرش تحصیلی

برای طی این پروسه باید مدارک لازم و در اختیار داشته باشین، برای اپلای دکترا آمریکا طبیعتا به ریزنمرات و مدرک فوق لیسانس احتیاج دارین، البته امکان داره بعضی از دانشگاه‌ها از شما مدرک لیسانس و ریزنمرات و نیز بخان. مدرک آزمون زبان آیلتس یا تافل، آزمون GRE، رزومه، سه تا توصیه‌نامه و انگیزه‌نامه از اصلی‌ترین مدارک لازم برای پروسه اپلای در مقطع دکترا به‌شمار میره. برای تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا نیازی به نوشتن پروپوزال نیست.

مراحل اپلای دکترا آمریکا

پیدا کردن استاد و پوزیشن دکترا در آمریکا

یکی از اصلی‌ترین مراحل اپلای دکترا آمریکا طبیعتا به مبحث انتخاب استاد و دانشگاه برمی‌گرده، به این صورت که شما باید برای انتخاب دانشگاه و استاد خیلی وقت بزارین و متناسب با رزومه‌ای که در اختیار دارین، یک فهرستی از دانشگاه‌ و اساتید و انتخاب کنین. برای اپلای در مقطع دکترا حداقل سعی کنین تا 20 دانشگاه و مدنظر قرار بدین تا بتونین فرصت اخذ پذیرش تحصیلی و به مراتب افزایش بدین.

برای پیدا کردن نام دانشگاه‌های آمریکا و رتبه‌بندی هر کدام می‌تونین از طریق https://www.usnews.com/ اقدام کنین و بعد از ورود به سایت با انتخاب تب Education و سپس Grad Schools می‌تونین دوره‌های مربوط و مشاهده کنین. به این صورت که بعد از انتخاب رشته خودتون فهرستی از دوره‌ها به نمایش درمیاد.

حالا شما باید طبق رزومه‌ و مدارکی که در اختیار دارین، برای اپلای دانشگاه‌ها اقدام کنین، برای مثال بعضی از دانشگاه‌ها امکان داره از شما GRE Subject بخان در حالی که شما این مدرک و ندارین، طبیعتا دیگه نام این‌ها در لیست انتخابی شما قرار نمی‌گیره.

بعد از انتخاب دانشگاه باید نام دانشگاه و به‌همراه رشته دلخواهتون در اینترنت جستجو کنین، برای مثال رشته مهندسی دانشگاه فلوریدا (University of Florida Engineering) بعد از ورود به سایت باید به دنبال گزینه اپلای باشین و اطلاعات لازم برای شروع تحصیل و در این دانشگاه مورد بررسی قرار بدین.

برای این که اطلاعات مربوط به دانشگاه‌های مدنظر و در یک فایل در اختیار داشته باشین، می‌تونین همه اطلاعات و در یک فایل اکسل قرار بدین. در همین مرحله از اپلای دکترا آمریکا باید از قسمت Research اطلاعات مربوط به اساتید و نگاه کنین و ببینین روی چه فیلد تحقیقاتی کار میکنن.

پیدا کردن استاد و پوزیشن دکترا

شروه مکاتبه با دپارتمان دانشگاه از طریق ایمیل

بعد از این که در مورد انتخاب دانشگاه و استادهای اون دانشگاه اطلاعات پیدا کردین، وقت اون هست که یک ایمیل بزنین، اما دقت داشته باشین که ایمیل اول و شما باید به دپارتمان دانشگاه بزنین، نه به استاد. چون در پروسه اپلای دکترا برای کشورهای دیگه باید مکاتبه رو از همون ابتدا با استاد شروع کنین.

حال در اون ایمیل اول که قراره به دانشگاه بفرستین باید بپرسین که باید مدرک امتحان زبان، GRE و ریزنمرات و به صورت رسمی بفرستین یا نه اسکن اون‌ها کافیه. البته در ابتدای ایمیل باید خودتون و معرفی کنین و بگین که چه برنامه‌ای دارین، فقط در حد یک خط. سپس سوالی که در بالا مطرح کردیم و بنویسین.

ایمیل بعدی و باید وقتی بفرستین که امتحان تافل یا آیلتس و GRE و دادین. در این ایمیل می‌تونین دوباره در عرض یک اطلاعات کلی از خودتون بنویسین، بعد می‌تونین بگین که چه نمره‌هایی و در آزمون آیلتس یا تافل و GRE کسب کردین و در نهایت رزومه خودتون و به ایمیل پیوست کنین. همچنین در پایان ایمیل می‌تونین سوال کنین که آیا شانسی برای گرفتن پذیرش دارین یا خیر. دقت داشته باشین که این ایمیل و هم باید به دپارتمان دانشگاه بفرستین و هنوز با استاد ارتباط برقرار نکردین.

نحوه صحیح مکاتبه با اساتید

در این بخش از مراحل اپلای دکترا آمریکا می‌رسیم به بخشی که باید به اساتید ایمیل بزنین و در این بخش سعی داریم که به شما توضیح بدیم که نحوه ارسال یک ایمیل صحیح چجوری هست، فقط این مورد و مدنظر قرار بدین که این ایمیلی که ارسال می‌کنین باید کاملا متناسب با استاد و فیلد تحقیقاتی مربوط به استاد نوشته بشه و اگر یک ایمیل و می‌تونین به چند استاد بفرستین، پس خیلی ایمیل خوبی نیست.

برای عنوان ایمیل می‌تونین دو تا زمینه تحقیقاتی که به اون علاقه دارین و استاد مربوط هم روی اون موضوع کار میکنه رو بیارین، یعنی اینطوری بنویسین که a Ph.D applicant highly interested in.

حالا در پاراگراف اول ایمیل، باید خودتون و معرفی کنین و بگین که در چه رشته‌ای تحصیل کردین و مثلا می‌تونین بنویسین که سایت استاد و با دقت بالا بررسی کردین و خیلی تمایل دارین که روی فیلدهای تحقیقاتی استاد کار کنین، در حقیقت در این بخش می‌تونین نشون بدین که ایمیل و فقط مختص استاد مدنظر نوشتین. اگر برای طی پروسه اپلای دکترا آمریکا مصمم هستین، خیلی لازمه که حتما چند تا از مقاله‌های استاد و مطالعه کنین تا واقعا این علاقه و هدف و نشون بدین.

در این ایمیل لازمه که رزومه و یک فایل یک صفحه‌ای از تجربه تحقیقاتی و پیوست کنین. حالا این فایل یک صفحه تجربه تحقیقاتی باید به چه صورتی نوشته بشه. برای نوشتن این صفحه می‌تونین از ژورنال‌های معروف فیلد تحقیقاتی خودتون کمک می‌گیرین و حتی از قالب‌بندی همون ژونال‌ها کمک بگیرین.

برای نوشتن این یک صفحه باید واقعا وقت بزارین و به‌خوبی نشون بدین که روی چه پروژه‌های تحقیقاتی کار کردیم. می‌تونین یک خلاصه‌ای پروژه‌های کاری و در ابتدا بیارین و تصاویر مربوط به هر کدوم قرار بدین و در نهایت در مورد یک یا دو پروژه بیشتر توضیح بدین. همچنین گذاشتن رفرنس‌ها نیز در این یک صفحه خیلی مهمه.

همچنین دقت داشته باشین که روزهای شنبه، یکشنبه و در تعطیلات رسمی آمریکا ایمیل نفرستین و ترجیجا صبح به وقت آمریکا ایمیل بزنین، چون اساتید معمولا صبح‌ها ایمیل‌ها رو بررسی می‌کنن. این مورد و مدنظر قرار بدین که فقط باید رزومه و یک صفحه تجربه کاری و به اون پیوست کنین و پیوست انگیزه‌نامه و ریزنمرات نباید به این ایمیل انجام بشه.

اگر به استاد ایمیل زدین و استاد بعد از یک هفته باز هم ایمیل و جواب نداد، می‌تونین یک ایمیل تحت عنوان یادآور ارسال کنین، این متن لازم نیست خاص استاد باشه و می‌تونین از متن‌های آماده موجود در اینترنت استفاده کنین.

مکاتبه با اساتید

مصاحبه با اساتید از طریق اسکایپ

این مصاحبه طبق دو حالت انجام میشه، حالت اول این که هنوز برای اپلای دکترا آمریکا اقدام نکردین و استاد ابتدا تمایل داره که با شما به صورت آنلاین مصاحبه کنه یا اپلای کردین و دانشگاه برای بررسی سطح و مقایسه متقاضیان با همدیگه تصمیم داره که از طریق مصاحبه بررسی کنه.

در طی این مصاحبه باید تنها نشون بدین که چه اندازه به اون زمینه تحقیقاتی علاقه دارین و چرا کاندید مناسبی برای این موقعیت هستین، چون به هر حال قراره 5 سال روی اون زمینه کار کنین و فقط با علاقه و اشتیاق بالا می‌تونین در اون پروژه موثر واقع بشین. حالا این مصاحبه امکان داره تلفنی هم انجام بشه، پس این تصور و نداشته باشین که فقط باید به صورت آنلاین از طریق اسکایپ و دیگر برنامه‌ها انجام بشه.

معمولا سوال اولی که از متقاضیان در مصاحبه می‌پرسن، این هست که باید در مورد خودتون اطلاعات ارائه بدین و قرار نیست 5 پنج دقیقه فقط در مورد خودتون بگین و فقط لازمه خودتون باشه. سوالات دیگه این مصاحبه برمی‌گرده به این موضوعات که چرا این دانشگاه و انتخاب کردی؟ چه نقاط قوت و ضعفی داری؟ در چه حیطه تحقیقاتی فعالیت کردی؟

مصاحبه با اساتید

نحوه طی صحیح پروسه اپلای دکترا آمریکا به همراه زمانبندی‌

در حالت کلی بهتره که پروسه اپلای در مقطع دکترا و یک بازه سه ساله در نظر بگیریم، سال اول سالی هست که شما می‌تونین آمادگی لازم برای شرکت در آزمون‌های تافل یا آیلتس و GRE و به‌دست بیارین. البته این بازه یک ساله میتونه به تناسب شرایط شما متفاوت باشه، برای مثال اگر سطح زبان شما متوسط باشه، می‌تونین چند ماه به صورت خودآموز برای تقویت مهارت‌های مختلف کار کنین و در نهایت برای شرکت در آزمون ثبت‌نام کنین.

از طرفی در پروسه سال اول می‌تونین روی تقویت رزومه تحصیلی کار کنین و بهتره در این مدت تصمیم بگیرین که قصد دارین از چه استادی ریکامندیشن لتر بگیرین، چون برای طی پروسه اپلای دکترا آمریکا حداقل به سه تا ریکامندیشن نیاز دارین.

پروسه اپلای برای مقطع دکترا از سال قبل از شروع سال تحصیلی باید انجام بشه، به این صورت که اگر قصد دارین سال 2024 تحصیل دکترا و در آمریکا شروع کنین باید از سال 2023 برای اپلای اقدام کنین. این یک سال مهم و سرنوشت‌سازه و باید با برنامه‌ریزی خیلی دقیق طی بشه تا در نهایت به هدف نهایی یعنی کسب فرصت تحصیل دکترا در آمریکا دست پیدا کنین، برای داشتن برنامه‌ریزی بهتره طبق ددلاین دانشگاه‌ها این برنامه‌ریزی و انجام بدین.

ددلاین اکثر دانشگاه‌های آمریکا ماه دسامبر، اما سعی کنین شما تا ماه نوامبر درخواست‌های پذیرش و ثبت کنین تا در ماه‌های آخر به مشکل خاصی برنخورین، چون وقتی سریع‌تر درخواست و سابمیت کنین دیگه خیالتون راحته. همان‌طور که گفتیم از سال قبل باید برای گرفتن توصیه‌نامه از اساتید اقدام کنین، حالا در سال اپلای باید حداکثر تا ماه آپریل اطمینان پیدا کنین که قراره از چه اساتیدی ریکامندیشن لتر دریافت کنین.

در بازه ماه می تا حداکثر جولای سعی کنین توصیه‌نامه‌ها رو تکمیل کنین، البته احتمالا الان این سوال براتون پیش میاد که توصیه‌نامه باید توسط اساتید نوشته بشه و چه لزومی داره که شما اون‌ها رو تکمیل کنین، در حقیقت طی همون مکاتبه‌ای که با اساتید دارین می‌تونین ازشون درخواست کنین که خودتون توصیه‌نامه‌ها رو بنویسین و بعد از تکمیل توصیه‌نامه‌ها فایل و براشون ارسال کنین، اینطوری فقط کافیه ازشون درخواست کنین که فایل توصیه‌نامه‌ها رو تا آخر ماه جولای به صورت الکترونیکی ارسال کنن.

برای شرکت در آزمون زبان بهتره ماه ژانویه اقدام کنین و دیگه نهایتا حداکثر تا ماه آپریل در آزمون زبان شرکت کنین، چون طی مکاتبه‌ای که با اساتید دارین، اگر مدرک زبان داشته باشین، اساتید می‌تونن اینطوری اطمینان پیدا کنن که شما در مورد اپلای دکترا آمریکا خیلی جدی هستین.

برای شرکت در آزمون GRE نیز به همین منوال عمل کنین، برای مثال اگر ماه ژانویه برای امتحان زبان شرکت کردین، می‌تونین دو ماه برای آزمون GRE وقت بزارین، یعنی در ماه آپریل در آزمون GRE شرکت کنین و اگر نشد حداکثر تا ماه جولای این کار و انجام بدین. البته دقت داشته باشین که این زمانبندی‌ها می‌تونه به تناسب شرایطی که در اختیار دارین، متفاوت باشه.

بعد از این باید دو تا ایمیل به دانشگاه‌های مدنظر بفرستین که می‌تونین در بازه زمانی اواخر ژانویه تا اواسط می این کار و انجام بدین، دقت داشته باشین این که بدونین قراره برای چه دانشگاه‌هایی اپلای کنین، خیلی مهمه، چون برای مثال آخر امتحان GRE می‌تونین اسم پنج دانشگاه و وارد کنین که ریپورت نمره شما رایگان برای اون‌ها ارسال بشه در غیر این صورت باید هزینه پرداخت کنین.

نوشتن انگیزه‌نامه رو می‌تونین در بازه زمانی ژانویه تا اواخر ماه ژوئن انجام بدین و در ماه می بهتره روی نوشتن یک صفحه تجربه وقت بزارین تا این صفحه رو به ایمیلی که قراره برای اساتید بفرستین پیوست کنین. بهترین زمان برای شروع مکاتبه با اساتید از اواسط می تا جولای هست، چون در این بازه ترم تابستون و اساتید فرصت بیشتری برای بررسی ایمیل‌ها در اختیار دارن.

ایمیل اول و که به استاد می‌فرستین باید در بازه زمانی ماه می تا جولای باشه و بهتره یک ایمیل دیگه هم چند هفته بعد بفرستین تا تمایل خودتون و به کسب این فرصت تحقیقاتی و اپلای دکترا آمریکا نشون بدین. برای مثال می‌تونین از مقاله تحقیقاتی استاد یک سوال بپرسین.

پروسه اپلای دکترا آمریکا سال 2022

سخن نهایی

برای طی پروسه اپلای دکترا آمریکا سعی کنین با برنامه‌ریزی خیلی دقیقی پیش برین و برای بادقت طی شدن هر چه بیشتر این مسیر یک فایل اکسل درست کنین و تمام اطلاعات لازم و داخل اون وارد کنین، اطلاعاتی از قبیل نام دانشگاه به همراه نام استاد، مدارک لازم، تعداد ایمیل‌های فرستاده شده به استاد و غیره میتونین داخل فایل وارد کنین.

کسب فرصت تحصیل دکترا در آمریکا و اخذ ویزای تحصیلی آمریکا نیاز به صبر و حوصله زیادی داره و با صبوری در این مسیر و طی مراحل طبق اطلاعات بالا، در نهایت می‌تونین این فرصت و کسب کنین.

بدون تردید کسب پذیرش تحصیلی آمریکا نیاز به دقت زیادی داره و از طرفی خیلی از متقاضیان شاید به‌دلیل نداشتن اطلاعات و وقت کافی نتونن به درستی این پروسه تحصیلی و طی کنن، در این شرایط کمک گرفتن از تیم مشاوره کاکتوس ویزا می‌تونه بسیار موثر باشه. این تیم می‌تونه شما رو در اخذ پذیرش تحصیلی، گرفتن ویزا و حتی اخذ بورسیه و فاند کمک کنه و شرایط ایده‌آلی و در آینده براتون رقم بزنه، بنابراین این فرصت و از دست ندین.