ویزای تحصیلی آمریکا سال 2022

ویزای تحصیلی آمریکا سال 2022

موضوعات مهم این مقاله

بعد از این که موفق شدین، نامه پذیرش و از دانشگاه‌های آمریکا دریافت کنین، پروسه اخذ ویزای تحصیلی آمریکا شروع میشه و اگر این مرحله رو با موفقیت طی کنین، در نهایت می‌تونین به هدف اصلی یعنی مهاجرت به آمریکا و شروع تحصیل در بهترین دانشگاه‌های دنیا دست پیدا کنین.

بنایراین پروسه اخذ ویزای تحصیلی بعد از دریافت ادمیشن لتر (نامه پذیرش) شروع میشه، البته بعد از این که پذیرش دریافت کردین، امکان داره دانشگاه از شما درخواست کنه که ثبت‌نام و به صورت رسمی انجام بدین، در این شرایط باید ترجمه رسمی ریزنمرات و دانشنامه تحصیلی و براشون ارسال کنین، البته بعضی از دانشگاه اجازه میدن که بعد از ورود به آمریکا، تکمیل ثبت‌نام و انجام بدین.

از طرفی از این که تونستین پروسه اخذ پذیرش تحصیلی و با موفقیت طی کنین، می‌تونین با خوندن مطالب تحصیل دکترا در آمریکا، تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا و تحصیل کارشناسی در آمریکا اطلاعاتتون و تکمیل کنین. اما این مطلب به طور اختصاصی در خصوص پروسه روند اخذ ویزای تحصیلی آمریکا است، بنابراین تا انتها همراه کاکتوس ویزا باشید.

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

تکمیل فرم‌ها برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

یکی از اصلی‌ترین مراحل برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا، تکمیل فرم‌ها است و افرادی که برای ویزای F1 (دانشجویی) اقدام می‌کنن باید فرم I-20 و DS-160 و تکمیل کنن، تکمیل فرم DS-2019 به جای فرم I-20 برای متقاضیان دریافت ویزای J1 (کاری) است.

در ادامه در خصوص هر یک از فرم‌ها اطلاعات بسیار مفیدی در اختیارتان قرار دهیم، به مطالب ارائه شده در خصوص هر یک از بخش‌ها توجه کنین.همچنین در صورتی که برای تکمیل فرم‌ها با مشکل روبرو شدین، می‌تونین از تیم کاکتوس ویزا کمک بگیرین و مشکل و با این تیم در میون بزارین، تا بتونین بدون هیچ مورد خاصی ویزای تحصیلی آمریکا و دریافت کنین.

فرم I-20

تکمیل این فرم خیلی مهمه و میشه گفت یجورایی اطلاعات کلیت پذیرش و از سمت دانشگاه نشون میده و یکی از فرم‌های لازم برای روز مصاحبه سفارت به‌شمار میره. این فرم از چند تا بخش اصلی تشکیل شده مشخصات فردی، مشخصات دانشگاه، اطلاعات مربوط به رشته تحصیلی و امور مالی از بخش‌های اصلی این فرم هستن.

در بخش مشخصات رشته تحصیلی چند تا نکته مهم وجود داره که مربوط به تاریخ‌های وارد شده اون هست، تاریخ شروع دوره و کلاس خیلی مهمه، چون دانشجویان 30 روز زودتر از تاریخ شروع دوره نمی‌تونن وارد آمریکا بشن. معمولا I-20 برای 9 ماه صادر میشه، اما در حالت کلی مدت زمان اعلام شده به تقویم دانشگاه ارتباط داره، به‌طوری که معمولا 9 الی 12 ماه در بخش مربوط ذکر میشه.

همچنین یکی از بخش‌های مهم این فرم به بخش هزینه‌ها ارتباط داره، به‌طوری که تمام هزینه‌های مربوط به شهریه دانشگاه، بیمه درمانی و دیگر موارد درج شده، حالا اگر شما فول فاند باشین، تمام هزینه‌ها صفر میشه، البته برای بعضی از دانشگاه‌ها و رشته‌ها با وجود بورسیه فول فاند برای متقاضی امکان داره یک مبلغی درج بشه.

فرم I-20

فرم DS-160

تکمیل فرم DS-160 برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا خیلی اهمیت داره و برای تکمیل این فرم باید وارد سایت www.ceac.state.gov/ceac/ بشین و از این بخش فرم DS-160 online nonimmigrant visa application و انتخاب کنین. دقت داشته باشین تکمیل درست این فرم خیلی مهمه، چون روز مصاحبه سفارت در کنار ارائه مدارک لازم برای سفارت باید فرم DS-160 و به همراه داشته باشین.

بعد از ورود به صفحه مربوط برای تکمیل فرم، باید ابتدا کشور و انتخاب کنین، کد امنیتی و وارد کنین و روی گزینه start an application کلیک کنین. برای انتخاب کشور طبیعتا نمی‌تونین ایران و انتخاب کنین، اما کشورهای ارمنستان، ترکیه و دبی به این دلیل که با دانشجویان ایرانی زیادی سروکار داشتن، گزینه خیلی خوبی هستن.

از طرفی برای تکمیل فرم می‌تونین، بعد از تکمیل هر بخش، ذخیره تغییرات و انجام بدین و دوباره از صفحه خارج بشین و روزهای بعدی برای تکمیل فرم اقدام کنین. البته اطلاعات نهایتا تا 30 روز ذخیره باقی میمونه. وقتی فرم DS-160 و تکمیل می‌کنین، یک کد وجود داره که این به Case Number معروفه و این کد و باید حتما یادداشت کنین، چون برای سفارت و پیگیری وضعیت به این کد نیاز دارین. حالا شروع تکمیل این فرم با استفاده از اطلاعات شخصی شروع میشه.

حالا این فرم از چندین بخش تشکیل شده که تکمیل بخش‌های مختلف و باید با دقت بالایی انجام بدین، در ادامه در خصوص هر بخش اطلاعات مفیدی در اختیارتون قرار میدیم:

  • Personal Information (اطلاعات شخصی): این بخش خودش از دو قسمت personal 1 و personal 2 تشکیل شده و سوالاتی مثل اسم، فامیل، تاریخ تولد، جنسیت و وضعیت تاهل در این بخش قرار می‌گیره.
  • Travel (سفر): در این بخش یاید تمام سفرهای خارج از کشور طی 5 سال اخیر و وارد کنین. در حالت کلی این مورد و مدنظر قرار بدین که اطلاعات وارد شده در فرم DS-160 مربوط به 5 سال قبل هست.
  • Travel Companies (همراه سفر): در این بخش از شما سوال میشه که آیا در طول سفر همراه دارین یا نه؟ افرادی که قراره با همسرشون مهاجرت کنن و برای ویزای f2 یا j2 اقدام می‌کنن باید اطلاعات همسر و در این بخش وارد کنن.
  • Previous U.S Travel (سفرهای قبلی به آمریکا): اگر در طی چند سال اخیر برای ویزای تحصیلی آمریکا یا هر نوع ویزای دیگه برای مهاجرت به آمریکا اقدام کردین، باید در این بخش وارد کنین، همچنین در صورتی که به آمریکا سفر داشتین باید این مورد و ذکر کنین.
  • Address & Phone (آدرس و شماره تلفن): در این بخش باید اطلاعات مربوط به محل اقامت، شماره تلفن‌های 5 سال اخیر، آدرس‌های ایمیل و نام کاربری شبکه‌های اجتماعی وارد کنین. حالا شاید شما در گذشته یک آدرس ایمیلی داشتین، اما الان از یک ایمیل دیگه استفاده می‌کنین، اگر به اون ایمیل دسترسی دارین، آدرسشو وارد کنین.
  • Passport (پاسپورت): اطلاعات مربوط به پاسپورت و این جا وارد کنین و در این بخش دسته‌بندی ویزای شما مشخص میشه.
  • Contact (فرد آشنا در آمریکا): در این بخش باید اطلاعات فردی که در آمریکا دارین و شما رو میشناسه وارد کنین و این بهتره همون شخصی باشه که فرم I-20 و امضا کرده.
  • Family (خانواده): اطلاعات مربوط به پدر، مادر، خواهر و برادر مثل اسم و تاریخ تولد و باید در این بخش وارد کنین.
  • Work/ Education/ Training: اطلاعات مربوط به این قسمت به سابقه تحصیل و کاری ارتباط داره، به این صورت که اگر در مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا تحصیل کردین باید اطلاعات لازم و وارد کنین. از طرفی اگر در گذشته یا در حال حاضر در شرکتی مشغول به کار بودین، باید اطلاعات و وارد کنین، البته به این مورد دقت داشته باشین که کارآموزی کار به حساب نمیاد.
  • Security & Background: در این بخش باید در مورد سابقه انجام کارهای غیرقانونی بگین که خب طبیعتا پاسخ به سوال‌های این بخش خیر میشه.

بعد از تکمیل تمام اطلاعات فرم DS-160 وارد یک صفحه میشین و از شما میخاد که دو فرد و در ایران انتخاب کنین، دقت داشته باشین این دو شخص نباید هیج حساسیت و پیشینه خاصی داشته باشن، در غیر این صورت در پروسه اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای شما مشکل پیش میاد.

در انتها که دو نفر و انتخاب کردین و سرویس آی‌دی وارد کردین به صفحه پرداخت هدایت میشین و باید 350 دلار آمریکا پرداخت کنین، این هزینه به Sevis Fee معروفه، سویس یک سازمانی در آمریکاست که اطلاعات تمام دانشجوهای بین‌الملل داخل اون نگهداری میشه. دقت داشته باشین این Sevis ID در بالای فرم I-20 درج شده و هزینه 350 دلاری و می‌تونین حتی تا سه روز قبل از مصاحبه پرداخت کنین، فقط دیگه از این مدت دیرتر نشه، چون اطلاعات باید به سفارت برسه و حداقل 2 روز کاری زمان لازمه.

فرم DS-160

اقدام برای اخذ وقت ویزای تحصیلی آمریکا

بعد از تکمیل فرم‌ها، باید برای گرفتن وقت مصاحبه سفارت اقدام کنین، به این منظور وارد سایت http://ais.usvisa-info.com/ بشین و گرینه non-immigrant visa و انتخاب کنین. بعد از ورود به صفحه مورد نظر باید کشور مورد نظر و زبان انتخاب کنین، همون‌طور که در بالاتر بیان کردیم بهتره یکی از سه کشور ترکیه، ارمنستان و دبی و انتخاب کنین، چون با دانشجوهای ایرانی بیشتری سروکار دارن.

در مرحله بعد از انتخاب کشور باید تو سایت سفارت همون کشور، اکانت بسازین و اطلاعات مربوط و تکمیل کنین و برای مشاهده وقت‌های در دسترس باید هزینه مصاحبه برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا پرداخت کنین که این هزینه 160 دلار آمریکا است. دقت داشته باشین تا قبل از پرداخت هزینه نمی‌تونین وقت‌های سفارت و مشاهده کنین.

بعد از مشاهده وقت‌های در دسترس و انتخاب، یک ایمیل تاییدیه دریافت می‌کنین، دقت داشته باشین پرینت این ایمیل جزو مدارک ضروری برای روز مصاحبه سفارت به حساب میاد که در پایین‌تر بیشتر در خصوص مدارک لازم برای روز مصاحبه توضیح میدیم.

مدارک مورد نیاز برای روز مصاحبه

حالا از همه این‌ها که بگذریم باید برای روز مصاحبه سفارت، مدارک و آماده کنین و در این بخش از مطلب قصد داریم در خصوص مدارک لازم برای روز مصاحبه اطلاعات مفیدی در اختیارتون قرار بدیم:

  • مدارک شناسایی: پاسپورت، فرم‌های I-20 یا DS-2019، شناسنامه، 2 قطعه عکس 5 در 5، کارت پایان خدمت یا معافیت. دقت داشته باشین که ترجمه شناسنامه و کارت پایان خدمت یا معافیت لازمه. افرادی که ازدواج کردن و قراره برای ویزای f2 یا j2 اقدام کنین باید ترجمه شناسنامه همسر و سند ازدواج و به همراه داشته باشن. همچنین در شرایطی میگن که عکس‌های مراسم ازدواج و هم با خودتون بیارین تا به آفیسر نشون بدین ازدواج واقعیه و ساختگی نیست.
  • تاییدیه‌ها: تاییدیه وقت سفارت و لازم دارین که باید از ایمیلی که براتون میاد، پرینت بگیرین، تاییدیه DS-160 نیز لازمه به این صورت که بعد از اتمام تکمیل این فرم چند تا گزینه براتون به نمایش درمیاد و باید گزینه دریافت تاییدیه این فرم و انتخاب کنین و برای روز مصاحبه پرینت بگیرین، تاییدیه پرداخت 160 دلار وقت مصاحبه و 350 دلار sevis fee نیز لازمه.
  • رزومه (CV)، انگیزه‌نامه (SOP)، research plan (مخصوص دانشجویان متقاضی تحصیل دکترا آمریکا) و استادی پلن (معمولا برای افراد متقاضی تحصیل کارشناسی ارشد آمریکا) از دیگر مدارک مصاحبه روز سفارت برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به شمار میره.
  • گواهی بانک: برای افرادی که سلف فاند یا فول فاند هستن و باید یک مبلغی و به همراه داشته باشن، ارائه گواهی بانک که نشون میده هزینه‌های تحصیل و پوشش داده میشه لازمه.
  • برگه وثیقه: برای افرادی که مشمول خدمت سربازی هستن و برای خروج از کشور به برگه وثیقه نیاز دارن، باید برگه تاییدیه که از نظام وظیفه دریافت میکنن و پرینت بگیرن و همراه داشته باشن.
  • ترجمه ریزنمرات و دانشنامه‌های مقاطع تحصیلی
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • پرینت نمرات آیلتس یا تافل و GRE
  • پرینت مقالات

فرم DS-160

سخن نهایی

همون‌طور که دیدین برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا باید بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه مورد نظر برای تکمیل فرم‌های I-20 و DS-160 اقدام کنین و با گرفتن وقت برای مصاحبه و آماده‌سازی مدارک روز مصاحبه سفارت برای آخرین مرحله از پروسه مهاجرت تحصیلی آمریکا آماده بشین.

در حالت کلی مهاجرت روند آسونی نداره، حالا اگر برای آمریکا باشه که به مراتب شرایط اون پیچیده‌تر میشه، اما با برنامه‌ریزی و دقت بالا به مطالب گفته شده در این مطلب می‌تونین با خیال راحت این پروسه تحصیلی و به اتمام برسونین و ویزای تحصیلی و دریافت کنین.

در این شرایط، اگر شخصی و کنار خودتون داشته باشین که در کار خودش متخصص باشه و تجربه مهاجرت تحصیلی به آمریکا و داشته باشه، خیلی فرق میکنه و طبیعتا به‌دلیل اطلاع از جزئیات این مسیر، احتمال دریافت ویزای تحصیلی و افزایش میده، از همین رو به شما توصیه می‌کنیم از تیم کاکتوس ویزا کمک بگیرین و گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا، اخذ بورسیه و فاند و ویزای تحصیلی و به این تیم بسپرین.