اپلای دکترا کانادا سال 2022

اپلای دکترا کانادا

موضوعات مهم این مقاله

قصد دارین برای اپلای دکترا کانادا اقدام کنین، اما از شرایط و روند اپلای برای مقطع تحصیلات تکمیلی در کانادا اطلاعی ندارین؟ ما در این مطلب قصد داریم در خصوص پروسه اپلای و نکات لازم در این مورد توضیحات مفیدی در اختیارتون قرار بدیم، بنابراین تا انتها همراه کاکتوس باشین.

تحصیل در مقطع دکترا در کانادا بیشتر شبیه یک موقعیت شغلی به‌حساب میاد، اما وظیفه اصلی شما حین تحصیل، کمک به پیشرفت علم در کنار همکاری با اساتید دانشگاه است. به‌همین دلیل دانشگاه بورسیه و کمک هزینه‌های زیادی و برای شما در نظر می‌گیره. اگر بتونین فرصت تحصیل در دانشگاه‌های کانادا و در مقطع دکترا کسب کنین، آینده شغلی و تحصیلی متفاوتی برای خودتون رقم می‌زنین. برای کسب این فرصت تحصیلی تنها لازمه طبق زمانبندی پیش برین و رزومه کاملی داشته باشین.

اگر تمایل دارین در خصوص هزینه‌های تحصیل در مقطع دکترا، بورسیه‌های موجود، دانشگاه‌های برتر و غیره اطلاعات به‌دست بیارین ابتدا مطلب تحصیل دکترا در کانادا و مطالعه کنین.

اپلای دکترا کانادا

شرایط اپلای دکترا کانادا

وقتی قراره پروسه اپلای تحصیلی در مقطع دکترا و شروع کنیم، بدون شک اول باید بدونیم که چه مدارکی لازم داریم تا بتونیم برای مراحل بعدی اقدام کنیم. مدارک لازم برای اپلای تحصیلی در مقطع دکترا شامل موارد زیر است:

  • معدل و ریزنمرات مقاطع تحصیلی قبلی
  • رزومه (CV)
  • نمره زبان آیلتس/ تافل
  • انگیزه ‌نامه (SOP)
  • توصیه نامه (Letter of Recommendation)
  • مقاله

فقط دقت داشته باشین برای اطلاع دقیق از مدارک لازم برای اپلای در مقطع دکترا بهتره از طریق سایت دانشگاه مدنظرتوم مدارک لازم و بررسی کنین، چون گاهی بعضی از دانشگاه‌ها برای بعضی از رشته‌های خاص مدارک بیشتری از متقاضی میخان.

روند اپلای تحصیلی برای مقطع دکترا در کانادا

اپلای دکترا کانادا خیلی شبیه پروسه اپلای برای مقطع ارشد است و شما تنها کافیه از قبل زمان مشخصی و برای اپلای در نظر بگیرین و طبق اون زمان، مدارک لازم و آماده کنین. در حالت کلی این پروسه پیچیده اپلای و میشه در چند مرحله خلاصه کرد که در ابتدا بیان می‌کنیم:

  • برنامه‌ریزی طبق ددلاین دانشگاه‌ها
  • پیدا کردن اساتید
  • شروع مکاتبه با اساتید مدنظر
  • گرفتن نتیجه مثبت از استاد
  • اپلای برای دانشگاه
  • اخذ ویزای تحصیلی

در ادامه در مورد هر یک از این موارد اطلاعات مفیدی در اختیارتون قرار می‌دیم تا بتونین با دانش کامل‌تری در مسیر اپلای تحصیلی کانادا قدم بردارین.

پروسه اپلای دکترا کانادا

زمانبندی مناسب برای اپلای تحصیلی در مقطع دکترا

در حالت کلی اگر قرار باشه یکی از مهم‌ترین کارهای مربوط به اپلای و بیان کنیم، زمانبندی مناسب است. دلیل تاکید بر این موضوع، ددلاینی است که دانشگاه‌های کانادا تعیین می‌کنن و شما باید تا زمان تعیین شده تمام مدارک و خودتون و ارسال کنین در غیر این صورت یک سال عقب میفتین.

به‌طور کلی دانشگاه‌های کانادا دو تا ترم بهار و پاییز دارن که بهتره شما برای ترم پاییز اقدام کنین، چون شانس اخذ پذیرش تحصیلی و همچنین بورسیه برای این ترم بیشتره. همچنین این نکته و مدنظر داشته باشین که دوره آمادگی برای اپلای یک سال تا یک سال و نیم زمان میبره. تو این بازه یک سال و نیم شما باید برای گرفتن مدرک زبان کار کنین، لیست اساتید دانشگاه و پیدا کنین، تاریخ آزمون آیلتس یا تافل برای خودتون تعیین کنین و با اساتید مکاتبه کنین.

شما ابتدا باید دانشگاه‌های هدف خودتون و انتخاب کنین و بهتره اسم دانشگاه و به‌همراه ددلاین مدنظر در یک اکسل وارد کنین. حالا برای مبحث ددلاین، در سایت بعضی از دانشگاه‌ها یک بازه زمانی ترجیحی تحت عنوان Preferred Deadline آورده شده که اگر بتونین در اون بازه زمانی اپلای کنین، احتمال این که پوزیشن دلخواه و اخذ کنین بالاتره.

حتی اگر مدارکتون کامله و جواب مثبت از استاد گرفتین، لازم نیست تا ددلاین صبر کنین، بلکه می‌تونین سریع‌تر برای دانشگاه اپلای کنین. چون وقتی خیلی نزدیک به ددلاین دانشگاه درخواست ثبت می‌کنین، امکان داره پوزیشن مدنظر و دریافت نکنین.

حالا اگر قرار باشه یک زماننبدی برای ترم پاییز با ددلاین 15 سپتامبر یا 15 ژانویه تعیین کنیم می‌تونین طبق زمانبندی زیر عمل کنین.

  • آپریل: مشخص کردن زمان مناسب برای آزمون آیلتس یا تافل
  • سپتامبر تا اواسط اکتبر: زمان مناسب برای آزمون زبان (اگر بتونین شهریور در امتحان زبان شرکت کنین، کل فصل پاییز وقت دارین که با اساتید مکاتبه کنین و همچنین به‌دلیل داشتن مدرک زبان رزومه قوی‌تری برای ارائه در اختیار دارین.)
  • سپتامبر: شروع مکاتبه با اساتید (حداقل سه ماه زمان نیاز دارین، همچنین دقت داشته باشین که با اساتید یک دانشگاه همزمان مکاتبه و شروع نکنین، چون احتمال این وجود داره که اساتید در مورد دانشجوها صحبت کنن و اینطوری استاد فک می‌کنه شما خیلی تمایل خاصی به همکاری با یک استاد خاص ندارین و تنها به‌دنبال اخذ پذیرش هستین.)

ددلاین دانشگاه های کانادا

نحوه پیدا کردن استاد، پوزیشن و فاند برای اپلای

در یکی از مراحل اپلای دکترا کانادا به این موضوع اشاره کردیم که باید اساتید دانشگاه و پیدا کنین، تا بتونین مکاتبه با اساتید و شروع کنین. برای پیدا کردن اساتید دانشگاه، پوزیشن و فاندها چندین راه وجود داره که در ادامه در خصوص هر یک توضیحات کاملی ارائه میدیم.

قبل از پرداختن به راه‌های مربوط به پیدا کردن اساتید برای اپلای این موضوع و مدنظر داشته باشین که انتخاب استاد و پوزیشن در این مرحله باید طبق زمینه تحقیقاتی انجام بگیره. به‌همین دلیل می‌تونین یک اکسل درست کنین و نام استاد به همراه دانشگاه، ایمیل و زمینه تحقیقاتی و وارد کنین تا هنگام شروع مکاتبه به مشکل نخورین.

استفاده از سایت‌های پوزیشن یاب

برای پیدا کردن استاد و پوزیشن یکی از راه‌هایی که متقاضیان می‌تونن استفاده کنن، استفاده از سایت‌های پوزیشن یاب است که در حال کلی دو سایت معتبر و محبوب www.findaphd.com  و www.Scholarschipdb.net وجود داره. البته بیشتر، افرادی از این سایت‌ها استفاده می‌کنن که به‌دنبال پیدا کردن پوزیشن در دانشگاه‌های اروپایی هستن.

حالا در سایت‌های مربوط می‌تونین نام رشته تحصیلی خودتونو جستجو کنین و با انتخاب کشور کانادا، پوزیشن‌های موجود و مشاهده کنین. کافیه روی هر پوزیشن کلیک کنین تا بتونین اطلاعات مربوط به پوزیشن مدنظر و مشاهده کنین. معمولا در این سایت اطلاعات کاملی وجود داره، شما می‌توانین از مدارک لازم برای اقدام برای اخذ پوزیشن مربوط اطلاع پیدا کنین.

استفاده از لینکدین

یک راه محبوب دیگه برای پیدا کردن استاد برای اپلای دکترا کانادا استفاده از شبکه اجتماعی محبوب لینکدین است. شما می‌تونین در لینکدین با جستجو هشتگ phdposition# پوزیشن‌های مربوط به دکترا و مشاهده کنین و اطلاعات بیشتر و از طریق صفحه‌های مربوط در پست به‌دست بیارین. از طرفی امکان دنبال کردن هشتگ نیز در لینکدین وجود داره که می‌تونین با دنبال کردن اون در جریان به‌روزترین پوزیشن‌ها قرار بگیرین. همچنین با جستجو اسم رشته می‌تونین به اطلاعات مفیدی دست پیدا کنین.

لینکدین

اقدام از طریق سایت اصلی دانشگاه

یکی از بهترین راهکارهایی که بیشتر برای پیدا کردن پوزیشن و استاد در دانشگاه‌ها کانادا، استرالیا و آمریکا به‌حساب میاد، اقدام از طریق سایت اصلی دانشگاه است. بهتره بدونین که تعداد کل دانشگاه‌های هدف شما در کانادا شاید بیشتر از 20 تا نباشه، بنابراین پیدا کردن استادهای مرتبط با رشته تحصیلی در این چند دانشگاه کار سختی نیست.

شما می‌تونین برای پیدا کردن لیست اساتید دانشگاه، ابتدا وارد وب سایت اصلی دانشگاه بشین و از دپارتمان مربوط به رشته خودتون روی گزینه Faculty کلیک کنین تا لیست اعضای هیئت علمی دانشگاه و ببینین.

از طرفی یک راه ساده‌تر وجود داره که می‌تونین لیست اساتید دانشگاه و مشاهده کنین، به این منظور کافیه برای مثال برای پیدا کردن اساتید دانشگاه مک مستر در رشته عمران عبارت McMaster University Civil Engineering Faculty و جستجو کنید تا مستقیما به بخش مربوط از وب سایت دانشگاه مک مستر هدایت بشین.

شروع مکاتبه با اساتید

همه مراحل بالا و انجام دادیم تا به این بخش برسیم، یعنی مکاتبه با استاد. طبق اطلاعاتی که بالاتر ارائه دادیم برای مکاتبه با اساتید حداقل سه ماه زمان نیاز دارین و بهترین بازه زمانی برای مکاتبه با اساتید فصل پاییزه. حالا وقتی قراره با استاد مکاتبه کنین طبیعتا باید یک تعدادی از مدارک و در اختیار داشته باشین.

برای مثال با ارائه نمره زبان به‌همراه رزومه تحصیلی، می‌تونین ایمیل بهتری به استاد بزنین. به همین دلیل در بالاتر اشاره کردیم که در طی دوره آمادگی قبل از اپلای سعی کنین سایت دانشگاه‌های مدنظر و مورد بررسی قرار بدین و از مدارک مورد نیاز اطلاع پیدا کنین.

این مورد و در نظر داشته باشین که پروسه اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع تحصیلات تکمیلی در کانادا از طریق ایمیل زدن به اساتید انجام میشه و بدون ایمیل زدن کسب فرصت تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا بسیار مشکله.

ایمیل زذن به استاد

نکات مفید و کاربردی در خصوص ایمیل زدن به استاد

در پروسه اپلای دکترا کانادا مبحث نحوه ایمیل زدن به استاد خیلی مهمه، به‌طوری که بسیاری از متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا در کانادا همیشه از این موضوع گله دارند که اساتید پاسخی به ایمیل اون‌ها نمیدن.

اما اگر از اون‌ها بپرسی که نکات لازم برای ایمیل زدن به اساتید رعایت کردن یا نه، قطعا پاسخی برای این سوال ندارن. چرا که بسیاری از متقاضیان از متن‌های موجود در اینترنت استفاده می‌کنن و یک ایمیل و برای تمام اساتید ارسال می‌کنن.

همین ابتدا بهتره به شما بگیم، اگر طبق مدل بالا ایمیل بزنین، منتظر جواب از استاد نباشین، چون اساتید کاملا می‌تونین متوجه بشن که شما برای نوشتن ایمیل خاص اون استاد وقت گذاشتین یا نه. حالا وقتی شما برای یک نوشتن ایمیل چند خطی برای استاد وقت نزارین، چجوری انتظار دارین که استاد به ایمیل شما جواب بده و از طرفی بورسیه هم براتون در نظر بگیره.

بنابراین مهمه که برای ایمیل از یک عنوان جذاب استفاده کنین و برای نوشتن متن ایمیل زمان بزارین. حتی بهتره چندتا از مقاله‌های استاد و مطالعه کنین تا نشون بدین که زمان زیادی و به نوشتن ایمیل اختصاص دادین.

دقت داشته باشین ایمیلی که به استاد می‌زنین قرار نیست خیلی طولانی باشه و در حد 2 تا 3 پاراگراف کافیه. در ایمیل ابتدا اطلاعات جزئی در مورد خودتون مطرح کنین که کجا درس خوندین و در چه رشته‌ای تحصیل کردین. به‌طور کلی در ایمیل بهتره بیشتر در خصوص زمینه تحقیقاتی استاد صحبت کنین و طوری ایمیل و بنویسین که استاد قانع بشه گزینه خوبی برای پیوستن به تیم تحقیقاتی هستین.

حالا این تصور و نداشته باشین که دیگه بعد از نوشتن یک ایمیل اصولی همه اساتید قراره جواب ایمیل شما و بدن، بهتره با این تصور پیش برین که امکان داره از 80 تا 90 درصد ایمیل‌هایی که می‌زنین به نتیجه خاصی نرسین، اما خیلی مهمه که در این مسیر ناامید نشین و تمام تلاش خودتونو انجام بدین که پاسخی از استاد دریافت کنین.

به این نکته توجه کنین که اساتید روزانه تعداد بسیار زیادی ایمیل دریافت می‌کنند، بنابراین طبیعیه که شاید ایمیل شما و نبینین. حالا اگر از استاد هیچ پاسخی دریافت نکردین، دوباره دو هفته بعد یک ایمیل دیگه برای استاد بفرستین.

در حالت کلی پاسخی که اساتید دریافت می‌کنین در سه دسته زیر تقسیم‌بندی میشه:

  1. دانشجو نمی‌گیرم.
  2. دانشجو می‌گیرم، اما فاند ندارم.
  3. دانشجو می‌گیرم و فاند دارم.

همه متقاضیان برای اپلای دکترا کانادا به‌دنبال اساتیدی هستند که در کنار اخذ پذیرش تحصیلی، بورسیه‌ای نیز برای آن‌ها در نظر بگیرند. معمولا گروه سوم از اساتید از متقاضی میخان که در مصاحبه از طریق زوم یا اسکایپ شرکت کنه و سوالاتی که از شما می‌پرسن از رزومه‌ای هست که برای استاد ارسال کردین.

اپلای از طریق سایت دانشگاه

بعد از این که جواب مثبت و از استاد گرفتین، وقت اون رسیده که از طریق سایت دانشگاه برای اپلای اقدام کنین. در پروسه دکترا کافیه به وب سایت اصلی دانشگاه مراجعه کنین، گزینه Admission Office و سپس Apply Online و انتخاب کنین.

سپس باید اکانت بسازین، اپلیکیشن فی و پرداخت کنین و سپس مدارک لازم و آپلود کنین تا بررسی پرونده شما انجام بگیره. یک نکته و مدنظر داشته باشین که با گرفتن پاسخ مثبت از استاد همچنان ارتباط خودتونو با استاد حفظ کنین تا هنگام بررسی پرورنده شم، اطلاعاتی که در اختیار دارین کاملا مفیده.

سخن نهایی

همان‌طور که دیدین پروسه اپلای دکترا کانادا از چند مرحله تشکیل شده که یکی از اصلی‌ترین مراحل این بخش زمانبندی مناسبه، به‌طوری که اگر طبق زمانبندی پیش برین، می‌تونین در زمان عالی مدارک لازم و تهیه کنین و در مرحله بعدی مکاتبه با اساتید و شروع کنین. در قدم بعد از اپلای برای دانشگاه‌های کانادا و اخذ پذیرش تحصیلی باید برای ویزای تحصیلی اقدام کنین که ما در مطلب ویزا تحصیلی کانادا اطلاعات بسیار کاملی در این خصوص ارائه دادیم.

این نکته مدنظر داشته باشین که پروسه اپلای پیچیدگی‌های خاصی خودش و داره و اگر بتونین از دانش افراد متخصص در این حوزه استفاده کنین، چندین قدم از دیگر افراد جلوتر هستین و می‌تونین فرصت اخذ بهترین بورسیه‌های تحصیلی و به‌دست بیارین و با خیال راحت تحصیل در کانادا و شروع کنین. تیم متخصص ویزا کاکتوس در این مسیر همراه شما است و با تخصص و تجربه بالا در این زمینه می‌تونه شما و در مسیر درست هدایت کنه.