اپلای کانادا

اپلای کانادا

موضوعات مهم این مقاله

اپلای کانادا، موضوعی که این روزها خیلی جستجو میشه. دیگه همه میدونن که کانادا دانشگاه‌های خوبی داره، کیفیت تحصیلات بالاه و مدارک معتبری هم داره. این مزایا دانشجوهای مختلفی رو از سراسر دنیا به خودش جذب کرده.

یه جنبه جالب اپلای کانادا، بورسیه‌ها و کمک های تحصیلی مختلفه، به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا. دانشگاها و سازمانا اینجا بورسیه‌ها و منح‌های مالی رو برای دانشجوهای خارجی ارائه میدن. این پول‌ها به دانشجوها کمک می‌کنن تا بتونن هزینه‌های تحصیلشون رو کم کنن و به رویاهای تحصیلیشون برسن.

هزینه‌های تحصیل تو کانادا به طور کلی کمتر از امریکا و استرالیا هست. این باعث شده که بیشتر دانشجوها تمایل به اپلای کانادا داشته باشن. همینطور شرایط اقتصادی خوبی داره که فارغ‌التحصیل‌ها بتونن خیلی زود به بازار کار وارد بشن. این باعث میشه که خیلی راحت تر اقامت این کشور رو دریافت کنن.

خلاصه که، خیلی از مردم الان دنبال روش‌های اپلای کانادا هستن. همونطور که گفتیم کانادا، امکانات آموزشی خیلی خوبی داره، بورسیه‌ها زیادن، هزینه‌های تحصیل هم مناسبه و شرایط اقتصادی خوبی داره که همه اینا باعث شده که کانادا خیلی جذاب و محبوب بشه. در این بخش مراحل، شرایط، نحوه و هر چیزی که مربوط به اپلای هست رو بررسی میکنیم، پس اگر شما هم قصد اپلای دارین، تا انتها همراه ما باشین.

پیشنهاد ویژه:  همه چیز درباره تحصیل در کانادا

اپلای کانادا برای کالج

اپلای کانادا برای کالج

برای اپلای کالج در کانادا، چند تا شرط مهم وجود داره. اول اینکه باید معدل دیپلمت حداقل ۱۲ باشه. این معدل از میانگین نمرات سال دوم، سوم و چهارم دبیرستانت محاسبه میشه. دومین شرط، نمره قابل قبول در آزمون زبانه مثل آیلتس (IELTS) یا سایر آزمونهای معتبر زبانه. برای ورود به دوره دیپلم کالج، باید نمره آیلتس حداقل ۶ یا ۶.۵ و نمرات معادل در آزمونهای دیگه رو داشته باشی.

اما اگه نمره مورد نیاز رو نداشته باشی، ممکنه بتونی به صورت مشروط وارد دوره زبان بشی. این دوره زبان بهت کمک میکنه تا مهارتهای زبانیت رو به سطحی که برای شرکت در دوره لازمه، ارتقا بدی. در بعضی از کالجها، نیازمندی‌ها برای ورود مشروط به دوره زبان مثلا نمره آیلتس ۵ یا ۵.۵ هست، اما در بعضی کالجهای دیگه نیازی به ارائه مدرک زبان نیست و میتونی بدون اون وارد دوره زبان بشی.

پیشنهاد ویژه: کالج های کانادا

اپلای کانادا برای کارشناسی

برای اپلای در دوره کارشناسی تو کانادا باید اولاً وضعیت مالیتون رو بررسی کنید. یعنی باید از خودتون بپرسید که آیا توانایی مالی برای تحصیل و زندگی در کانادا رو دارید یا نه. هزینه‌هایی مثل شهریه دانشگاه، هزینه‌های زندگی، مسکن، بهداشت و بیمه و سایر هزینه‌های مربوط به تحصیل در کانادا باید توسط شما تأمین بشه و باید به دانشگاه نشون بدید که قادر به پرداخت این هزینه‌ها هستید.

بعدش، باید معدل تحصیلیتون رو بررسی کنید. بعضی از دانشگاه‌ها و رشته های تحصیلی در کانادا حداقل معدل خاصی رو میخوان. به طور کلی، برای پذیرش در مقطع کارشناسی، معدل حداقل 15 از 20 مورد نیازه. البته هر دانشگاه و برنامه ممکنه الزامات معدلی متفاوتی داشته باشه.

آزمون زبان هم باید بدید. برای پذیرش در کانادا باید توانایی زبان انگلیسی رو به طور قابل قبولی اثبات کنید. برای این کار معمولاً باید نمره لازم در آزمونی مثل IELTS یا TOEFL رو قبل از ارسال درخواست قبولی بگیرید. حداقل نمره‌ی مورد نیاز برای IELTS معمولاً 6 هست، اما این نمره ممکنه برای برخی دانشگاه‌ها و برنامه‌ها متغیر باشه، برای TOEFL نیز حداقل نمره 80 مورد نیازه.

بعد از اون میتونید مدارک لازمتون رو آنلاین بارگذاری کنید. مثلاً مدارک تحصیلی، رزومه، نامه‌های توصیه و هر مدرک دیگه‌ای که به تجربه و فعالیت‌های قبلیتون مربوط باشه رو میتونید بفرستید. در آخر، دانشگاهی که درخواستتون رو بررسی میکنه، پس از بررسی مدارک و اطلاعات لازم، اگر درخواستتون قبول شد، باید هزینه‌های مربوط به اپلیکیشن فی (تأیید نهایی پذیرش) رو پرداخت کنید تا درخواست نهایی بشه.

پیشنهاد ویژه: اپلای کارشناسی

اپلای کانادا برای کارشناسی ارشد

اپلای کارشناسی ارشد

برای اپلای در مقطع ارشد در کانادا اول باید مدرک لیسانستون رو بگیرید. بعدش باید شروع کنید به بررسی شرایط و الزاماتی که براتون مهمه. اگر به حوزه تحقیقات علاقه‌مندید و می‌خواید به عنوان یک پژوهشگر حرفه‌ای در این حوزه فعالیت کنید، می‌تونید دوره‌های ریسرچ بیس رو انتخاب کنید. برای این دوره‌ها باید ابتدا استادی که مورد علاقتونه رو پیدا کنید و باهاش در تماس باشید. اگه استاد شما رو تأیید کنه، می‌تونید بورسیه و فاند و پذیرش رو دریافت کنید. اما اگه قصد ادامه تحصیل در مسیر تحصیلات اکادمیک رو دارید، دوره‌های کورس بیس براتون گزینه خوبی هستن که نیازی به مکاتبه ندارن و پذیرش در این دوره‌ها نسبتاً آسون‌تره.

برای پذیرش در مقطع ارشد، برای دوره‌های ریسرچ بیس باید حداقل معدل ۱۶ و برای دوره‌های کورس بیس حداقل معدل ۱۵ داشته باشید. همچنین برای مدرک زبان، نیاز به حداقل نمره ۶.۵ در آیلتس یا ۹۰ در تافل دارید. همچنین، ممکنه نیاز به مدارکی مثل انگیزنامه، توصیه‌نامه و رزومه داشته باشید. همچنین در برخی موارد، برای رشته تحصیلی خاص نیاز به نمره حداقلی در آزمون‌های GRE و GMAT هست. پس از جمع آوری همه مدارک، میتونین اونا رو در سایت دانشگاه مورد نظر آپلود کرده و هزینه اپلیکیشن فی رو پرداخت کنین.

پیشنهاد ویژه: اپلای کارشناسی ارشد

اپلای کانادا برای دکترا

اپلای دکترا در کانادا

برای اپلای در مقطع دکترا در کانادا چند مرحله رو لازمه طی کنین. اول باید مدرک لیسانس و مقطع ارشد خودتون رو دریافت کنید. بعد از اون، شروع به بررسی شرایط و الزامات برنامه دکترا در دانشگاه‌ها می‌کنید.

یکی از مهم‌ترین مراحل در دکترا، انتخاب استاد راهنماست. باید استادی رو پیدا کنید که به حوزه تحقیقی مورد علاقتون فعالیت داشته باشه و علاقه‌مند به همکاری با شما باشه. برای این کار می‌تونید رزومه و نمونه کارهای تحقیقی خودتون رو به استاد ارسال کنید و باهاش در ارتباط باشید.

در ادامه، باید برنامه تحصیلی دکترا رو در دانشگاه مورد نظر بررسی کنید. شرایط و الزامات این برنامه شامل معدل مورد نیاز، مدرک زبان، انگیزنامه، توصیه‌نامه و سایر مدارک هست. همچنین در برخی رشته‌ها، آزمون‌های GRE و GMAT نیز مورد نیاز هستند.

در نهایت، پس از بررسی شرایط و الزامات، می‌تونید اقدام به ارسال اپلیکیشن و مدارک لازم برای دانشگاه مورد نظرتون کنید. پس از بررسی اپلیکیشن شما، مصاحبه‌ای ممکنه برگزار بشه، بعد از اون دانشگاه نتیجه اپلیکیشن شما را اعلام خواهد کرد.

پیشنهاد ویژه: اپلای دکترا

مراحل اپلای کانادا

تو مراحل اپلای کانادا، اولین کاری که باید بکنید، اینه که سری به سایت رسمی دانشگاهی که میخواین اپلای کنید بزنید. توی صفحه اصلی دانشگاه، معمولاً اطلاعات کاملی درباره فرآیند اپلای قرار داده شده. معمولاً این اطلاعات رو میتونید توی بخش‌هایی مثل “Apply” یا “How to Apply” پیدا کنید.

بعد از ورود به صفحه مربوط به اپلای، باید براساس مقطع تحصیلیتون، گزینه مربوط به اون رو انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگه میخواین لیسانس بخونید، گزینه “Undergraduate” رو بزنید. اگه دارید برای ارشد اپلای میکنید، گزینه “Graduate” یا “Master’s” رو انتخاب کنید. اگه دکترا میخواین بخونید، گزینه “PhD” رو انتخاب کنید.

در صفحه مربوط به مقطع تحصیلیتون، توضیحات و مراحل اپلای رو مشاهده میکنید. این شامل مراحلی مثل ارسال فرم آنلاین، بارگذاری مدارک، پرداخت هزینه اپلیکیشن و غیره است. باید دقت کنید که این مراحل ممکنه برای هر دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت باشه.

زمان اپلای کانادا، باید مدارک مورد نیاز رو بارگذاری کنید. این مدارک شامل رزومه، انگیزنامه، مدارک تحصیلی، مدارک زبان، توصیه‌نامه‌ها و … هست. به خاطر داشته باشید که هر مدرک باید براساس دستورالعمل‌های دانشگاه ارائه بشه.

بعد از بارگذاری مدارک، باید هزینه اپلیکیشن فی رو پرداخت کنید. مبلغ هزینه اپلیکیشن برای هر دانشگاه و برنامه متفاوته. معمولاً میتونید از درگاه‌های پرداخت آنلاین استفاده کنید.

بعد از ارسال اپلیکیشن، میتونید وضعیت اپلیکیشنتون رو در صفحه شخصی خودتون در سایت دانشگاه پیگیری کنید. توی این صفحه ممکنه اطلاعاتی درباره وضعیت مدارک، پذیرش و زمان پاسخگویی دانشگاه نشون داده بشه.

در صورت پذیرفته شدنتون، برای دریافت ویزای تحصیلی و ورود به کانادا، باید مراحل مربوط به سفارت یا کنسولگری کانادا رو پیگیری کنید. این شامل تکمیل فرم‌ها، مصاحبه و ارائه مدارک مورد نیازه.

باید به یاد داشته باشید که مراحلی که گفتیم فقط یک راهنمای کلی هستن و هر دانشگاه و برنامه تحصیلی ممکنه مراحل خاص و الزامات دیگه‌ای داشته باشه. بنابراین، بهتره با یه مشاوره باتجربه و متخصص مشورت کنین.

ددلاین اپلای کانادا

یکی از قسمت های مهم در فرایند اپلای کانادا توجه به ددلاین ها هست، بهترین زمان برای اپلای دانشگاه‌ها حداقل ۸ تا ۱۲ ماه قبل از شروع ترم تحصیلیه. اینجوری می‌تونی به راحتی برای فرآیند ویزای تحصیلی کانادا برنامه ریزی کنی و وقت کافی برای آماده‌سازی و ارسال مدارک و … داشته باشی.

یه نکته مهم، ددلاین‌ها رو حتماً جدی بگیر. بعضی دانشگاه‌ها ددلاین دقیقی برای ارسال اپلیکیشن و مدارک مشخص کردن. اگه علاقه‌مند به رشته‌های پژوهشی در فوق لیسانس یا دکترا هستی، باید بدونی که ددلاین این رشته‌ها معمولاً قبلتر از رشته‌های دیگه‌ست. چون نیاز به مکاتبه با اساتید دانشگاه و پروسه طولانی‌تری برای تحصیلات تکمیلی داره. پس بهتره چند ماه قبل از ددلاین اصلی، شروع به مکاتبه با اساتید کنی.

به صورت کلی شروع ترم تو کانادا هم مثل ایرانه و اول پاییز و اول زمستون هست و مهمه بر اساس شروع ترم، کارها رو به موقع انجام بدید.

هزینه های اپلای کانادا

بدیهیه که برای اپلای کانادا نیازه تو مسیر یه جاهایی هزینه کنین! برای ارسال مدارک تحصیلیتون به دانشگاه‌های کانادا، شاید نیاز به آزادسازی مدارک داشته باشید. هزینه آزادسازی مدارک ممکنه متغیر باشه و بسته به سیاست‌ها و قوانین مربوطه تعیین بشه.

دوماً، اگه مدارک تحصیلیتون به غیر از انگلیسی باشن، نیاز به ترجمه اونها به انگلیسی دارید. هزینه ترجمه مدارک بسته به تعداد صفحات و نوع مدرک متفاوته.

سوماً، بعضی دانشگاه‌ها ممکنه بخوان یه ریزنمره رسمی (Transcript) از محل تحصیل قبلیتون درخواست کنن. برای دریافت این ریزنمره ممکنه باید هزینه‌ای به دانشگاه قبلیتون پرداخت کنید و همچنین برای ترجمه این موارد هم باید هزینه کنین.

چهارماً، برای اثبات تسلط به زبان انگلیسی، ممکنه نیاز به آزمون زبان مثل آیلتس (IELTS) یا تافل (TOEFL) داشته باشید. هزینه آموزش و آزمون زبان ممکنه متغیر باشه و بسته به جایی که آزمون برگزار میشه و نوع آزمون تعیین بشه.

پنجماً، در بعضی مواقع، برای اپلای به کانادا باید وثیقه خدمت سربازی پرداخت کنید. هزینه وثیقه بسته به قوانین خدمت سربازی و مقدار وثیقه معین میشه.

ششماً، اگه برای مصاحبه در سفارت کانادا باید به کشورهای همسایه سفر کنید، باید هزینه‌های سفر، اقامت و ترتیبات مربوطه رو هم در نظر بگیرید.

هفتما، برای ارزیابی پرونده تحصیلی و صدور ویزا برای تحصیل در کانادا، ممکنه بخواید هزینه‌های مربوطه رو به دفتر مهاجرت یا سفارت کانادا پرداخت کنید.

هشتما، هزینه‌های جانبی میتونه شامل هزینه‌های مشاوران تحصیلی، مدارک اضافی مورد نیاز، مترجمان حرفه‌ای و هزینه‌های دیگه‌ای باشه که به پذیرش در دانشگاه‌های کانادا مرتبطه. البته مقدار هر کدوم از این هزینه‌ها بسته به شرایط و موقعیت شما ممکنه تغییر کنه.

پیشنهاد ویژه: هزینه های تحصیل در کانادا

تمامی مراحل اپلای رو به کاکتوس بسپر!

اگه شما هم دنبال اپلای کردن تو کانادا هستی و نیاز به راهنمایی و مشاوره داری، می‌تونی با موسسه مهاجرتی کاکتوس تماس بگیری. تیم ما از مشاوران مهاجرت با تجربه و کارکشته تشکیل شده که آماده‌ان تا بهت کمک کنن و راهنماییت کنن درباره هزینه‌ها، فرآیند اپلای و سایر مواردی که با تحصیل تو کانادا مرتبط هستن. ما با ارائه خدمات حرفه‌ای و دقیق سعی می‌کنیم تا بهت به بهترین شکل ممکن کمک کنیم تا اپلای کنی. برای اطلاعات بیشتر و برقراری تماس با کاکتوس، کافیه فرم ارزیابی رایگان رو تکمیل کنی!